РЕГЛАМЕНТ II Міжнародного турніру з міні-футболу «Дитяча мрія»

ВВЕДЕННЯ

Турнір з міні-футболу серед дитячих команд проводиться відповідно до цього Регламенту. Учасники змагань реалізують права, виконують обов’язки та несуть відповідальність згідно з цим Регламентом та іншим документам, затвердженим Оргкомітетом змагань.

СТАТТЯ 1.

ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ

УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ ТА ПОРЯДОК ПОДАННЯ ЗАЯВОК

1.1. У турнірі з міні-футболу беруть участь дитячі команди 2008 р.н. і молодше.

1.2. До участі допускаються гравці не старше 2008 р.н., не мають протипоказань за станом здоров’я.

1.3. Всі учасники повинні мати свідоцтво про народження (ксерокопію).

1.4. Перед початком турніру тренер або представник кожної команди повинен надати в Організаційний комітет заявку на участь у турнірі. При подачі заявки команда, в особі заявника, повністю погоджується з умовами проведення турніру. Прийом заявок команд на участь у турнірі проводиться до початку жеребкування.

У заявку команди на турнір дозволяється вносити не більше 18 чоловік. Кожен учасник може виходити на майданчик і бути звільненим тільки у складі однієї команди. Команди учасники, які порушать це правило, будуть піддані дисциплінарним санкціям.

1.5. У разі відсутності у команди ігрової форми, вона проводить гру в ігрових манишках.

У разі збігу кольору ігрової форми у двох команд, що грають один з одним, арбітр за допомогою жеребу визначає, яка з команд одягає ігрові манишки.

СТАТТЯ 2.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

2.1. Змагання проводяться в три етапи: два групові і плей-офф (стикові за 1-е, 3-е, 5-е і 7-е місце і т.д.). Турнір проводяться протягом трьох днів (20-22 листопада 2015 року) з 8:00 до 19:00 у спорткомплексі Zinedine та Юність

2.2. На першому етапі команди грають в групах в одне коло («кожен з кожним» по одній грі). Місця в групах визначаються за найбільшою кількістю набраних очок (перемога — 3 очки, нічия — 1 очко і поразка 0 — очок). У разі рівності очок у двох і більше команд за підсумками першого відбіркового етапу, місця визначаються за наступними показниками:

— Наслідками ігор між собою (кількість очок, різниця забитих та пропущених м’ячів, найбільша кількість забитих м’ячів)

— Найбільша кількість перемог у всіх зустрічах;

— Найкраща різниця забитих і пропущених м’ячів у всіх зустрічах;

— Найбільша кількість забитих м’ячів у всіх зустрічах;

— Найменша кількість штрафних очок (попередження 1 очко, видалення 3 очки) у всіх зустрічах;

При рівності всіх цих показників місця команд визначаються жеребкуванням.

При рівності всіх цих показників учасники плей-офф визначаються жеребом.

2.3. Переможці груп і команди, що зайняли другі місця, виходять до наступної групової стадії, де змагаються за 1-12 місця. Команди, що зайняли в групах 3 і 4-е місце грають «втішні» матчі за 13-24 місця

СТАТТЯ 3.

ПРАВИЛА ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

3.1. Матчі турніру проходять по «Правилам гри міні-футбол» із змінами та доповненнями згідно даного регламенту

3.2. У складі кожної команди на полі одночасно можуть перебувати не більше 6 осіб: 5 польових гравців плюс воротар;

3.3. Тривалість матчів — 1 тайм 25 хв

Розмір поля — 20х40 метрів.

3.4. Гравцям дозволяється приймати участь у матчі в будь спортивного взуття (крім бутс із залізними шипами);

3.5 Якщо від одного клубу грають дві команди, футболісти не може виступати в обох командах.

3.6. Число замін в ході матчу не обмежена;

3.7. Аут запроваджується з бічної лінії руками.

3.8. У разі неявки команди на гру їй зараховується технічна поразка з рахунком 0:3. Неявкою вважається відсутність на майданчику як мінімум 5 гравців команди після закінчення 10 хвилин з часу початку матчу.

СТАТТЯ 4

СУДДІВСТВО ЗМАГАНЬ

4.1. Призначення суддів на матчі здійснюється Оргкомітетом.

СТАТТЯ 5.

ПРОТЕСТИ. ОСКАРЖЕННЯ РІШЕНЬ СУДДІВ

5.1. Протест подається на факти (дії або бездіяльності), пов’язані з недотриманням даного Регламенту.

5.2. Про подачу протесту тренер команди, що подає протест, повинен поставити до відома головного суддю турніру з міні-футболу та надати протест у письмовому вигляді протягом 15 хвилин після закінчення матчу.

5.3. У змісті протесту повинні бути вказані причини, що послужили підставою до заяви претензії, а також детально викладені обставини, пов’язані з порушенням Регламент.

5.4. Протести розглядаються головним суддею турніру з міні-футболу та Оргкомітетом турніру.

СТАТТЯ 6.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ

6.1. Учасники змагань та представники команд зобов’язані виконувати всі вимоги цього Регламенту, виявляючи при цьому високу дисципліну, організацію, повагу до офіційних осіб, суперників і глядачам.

6.2. Представники та керівники команд не мають права втручатися в дії суддів матчу, а також несуть повну відповідальність за поведінку футболістів і вболівальників своєї команди.

6.4. У разі відмови від продовження матчу або самовільний відхід команди з майданчика їй зараховується поразка з рахунком 0: 3. У випадку, якщо на момент зупинки матчу різниця м’ячів була більшою ніж три або рівної їй, то результат залишається в силі;

6.5 Якщо ж у результаті недисциплінованої поведінки учасників, представників, уболівальників якої-небудь команди буде завдано матеріальних збитків майну спорткомплексу, в цьому випадку всі збитки повинні бути відшкодовані керівництвом організації, яку представляють провинилися в безумовному порядку протягом 5 (п’яти) днів з моменту пред’явлення претензії спорткомплексу.

СТАТТЯ 7.

ДИСЦИПЛІНАРНІ САНКЦІЇ

7.1. Дисциплінарні санкції, застосовувані до гравцям, тренерам і офіційним особам команд:

— За кожні дві жовті картки, отримані в різних матчах – дискваліфікація до кінця матчу;

— За друге попередження в одній грі — дискваліфікація до кінця матчу,

— При видаленні за «фол останньої надії» — дискваліфікація до кінця матчу;

— При видаленні за грубу гру — дискваліфікація до кінця матчу;

— За навмисний удар (коротке й сильний рух різними частинами тіла, спрямоване на заподіяння шкоди іншій особі) суперника (у тому числі відмашку) під час і після зупинки гри — дискваліфікація до кінця матчу;

— За нецензурні та образливі жести і вирази на адресу партнера, суперника, суддівської бригади, глядачів до, під час або після матчу — дискваліфікація до кінця матчу;

— За грубу гру з умисним нанесенням травми (факт травми повинен бути відображений в графі протоколу «травматичні випадки» і завірений підписом лікаря) — дискваліфікація до кінця матчу;

— За бійку (особи, брали участь в бійці) — дискваліфікація до кінця змагань;

— За плювок в суперника, офіційна особа, суддю — дискваліфікація до кінця змагань;

— За фізичний вплив або спробу фізичного впливу на адресу офіційних осіб матчу (суддів, представників Оргкомітету) — дискваліфікація до кінця змагань;

— Учасник, заявлений або брав участь у змаганнях у складі двох і більше команд, підлягає дискваліфікації на весь час проведення змагань;

В особливо серйозних випадках дисциплінарних порушень з боку гравців, тренерів та офіційних осіб до, під час і після гри рішення про покарання приймає Оргкомітет.

7.2. Дисциплінарні санкції, що застосовуються у відношенні команд-учасниць:

За участь у грі незаявленого або неправильно оформленого футболіста; — Футболіста, що грав під чужим прізвищем; — Дискваліфікованого футболіста команді, зараховується технічна поразка з рахунком 0:3.

У разі участі у складах обох команд учасниць матчу таких футболістів, цим командам зараховується поразка з рахунком 0:3 і очки не нараховуються.

СТАТТЯ 8.

НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ЗМАГАНЬ

8.1. Команді, яка зайняла перше місце у міні-футбольному турнірі, присвоюється звання «Переможець». Команда нагороджується Кубком за 1-е місце. Гравці команди нагороджуються медалями.

8.2. Команда, яка зайняла друге місце у фінальній частині, нагороджується Кубком за 2-е місце. Гравці команди нагороджуються медалями.

8.3. Команда, яка зайняла третє місце у фінальній частині, нагороджується Кубком за третє місце. Гравці команди нагороджуються медалями.

8.4. Індивідуальними призами нагороджуються: «Кращий гравець турніру», «Кращий воротар турніру», «Кращий бомбардир турніру», «Кращий захисник турніру» і «Кращий нападаючий турніру».